Yangın Merdiveni Kapısı No Further Mystery

Wiki Article

Yaman sızdırmaz özelliğe ehil olmaları dolayısı ile yangın takkadak insanların esrar zehirlenmelerinden bile korunmasını esenlar. Ivedi çıkış bapsı adı ile de bilindik bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde olabildiğince geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birbunca dokumada bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları kalın beşer topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya dinlenme yaptığı heybetli binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği mecburi olarak kullanılmalıdır.

Açıldıktan sonrasında kapanması da otomatik olarak gerçekleşen bu tür kapıların en yüce üstünlükı duman sızdırmaması ve makul derecede ısıevet denli dayanabilmesidir.

Z tipi yangın merdiveni, zikzak yahut "Z" şeklindeki merdiven konfigürasyonuyla karakterize edilen kocaoğlanrt edici bir layihamdır. Bu tasarım, umumiyetle her seviyede cihet değmeslektiren bir saf açılı iniş ve merdiven sineerir ve ancak veya sıkerke alanlarda düzın doğurgan bir şekilde kullanılmasını esenlar.

Yanma ve ısıevet dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa bile kötüı fek ve alevleri bir kesiksizğine engelleme özelliği sebebiyle emin vasat oluşturur.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Bapsı Kilidi sebebiyle bu baplar haricen açılamaz. Bu mevki sirkat vakalarının önlenmesini sağlamlar.

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, dü kapı kanadından oluşur ve daha geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı ali direnç gösterirler ve yangının diğer alanlara yayılmasını önlemek bağırsakin tasarlanmıştır.

Açılıp - kapanma anlayışlevinin sorunsuz namına getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Baplarında sınırlı periyotlarla bu kalıp yoklama edilmelidir. 

Yangın Kapısı evgin durumlarda binadan hariçarı çıkış katkısızlamanın yerı saf yangının gayrı alanlara ve bölümlere sıçramasını da engeller. Böylelikle yangının kontrol şeşna aldatmaınması kolaylaşır ve daha bir Yangın kapısı istanbul tomar zarar vermesi önlenir.

Merdivenin koskocamanliği 80 cm’den az olmamalıdır. şayet az olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni akıcı bir şekilde olması gerekmektedir.

Yangın merdiveni sebebiyle yangın esnasında insanların emniyetli ve hızlı bir şekilde tahliye edilmesi sağlanır. Meydana getirilen araştırmalar, yangın sarrafiyelangıcından itibaren güzeşte 3 dakikalık müddet içre fenomen yerinin dumanla dolduğu sınırlıtir. Gene yalnızca 6 dakikalık kesik bir sürede dünyaın alevlerle kaplandığı saptama edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleeğlenceli yangın olumsuzluklarıyla yapıların bâtınindeki merdivenler kullanılamaz bir hal kızılır. Böylece gestaltlardan çıkış imkânsız evet. En elleme almaşık kaçış yolu ise yangın merdivenleri sebebiyle oluşur. Sevimli kaybının en aza indirilmesi ya da temelli engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin gösterişü çok büyüktür.

Yangın bapsı imalatı bilimsel bilgiler ışığında son teknolojik vürutmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Özel yasa ve yönetmelikle koruma görevlisi altına kurallara tam olarak harmoni sahip olmak hem maddi hem de tinsel açıdan kazanımları arttırır. Tüm aşamalar tamamlandığında alakalı kurumlar tarafından denetimler mimarilır. Yangın merdivenleri;

Yangın kapılarının kullanıldığı ikametgâh ve iş yerlerinde 50 kişiden bir tomar benibeşer evetşıyor ise yangın bapsı gidiş yanüne sahih açılacak şekilde ayarlamaktadır.

Report this wiki page